Dünya

Borusan Filarmoni 100. yılına özel bir repertuarla hazırlanıyor

Yeni döneminde müzikseverlerle buluşmaya hazırlanan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 100. yıl için özel olarak sipariş edilen eserlerinin yanı sıra, konuk şeflerin de yer alacağı, ilk kez seslendireceği güçlü bir programla seyirci karşısına çıkacak. . Dönem programının açıklandığı basın toplantısında konuşan Borusan Kocabıyık Vakfı Yönetim Kurulu Lideri Zeynep Hamedi, “Bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olması nedeniyle hepimiz için ayrı bir anlam taşıyor. “Borusan Sanat olarak bu heyecanı yeni sezon çalışmalarımıza ve konserlerimize de taşıyoruz” dedi. Borusan Sanat, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı şerefine, Türk bestecilerinin eserlerini desteklemek ve Türk müziği kütüphanesine katkıda bulunmak amacıyla üç Türk besteciye eser sipariş etti.

Borusan dönem 12 Ekim’de başlıyor

Açılış konserini 12 Ekim Perşembe günü Güçlü PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirecek olan BİFO, dünyaca ünlü piyanist ve sanatçının bestelediği 6. Senfoni “100 Yaşında Bir Çocuk” ile ilk kez dünya konser salonlarında sahne alacak. besteci Fazıl Say Borusan Sanat’ın emriyle. İlk konserinde seyircisiyle buluşacak. Can Okan yönetimindeki bu özel konserde Fazıl Say, aynı zamanda Mozart’ın 21. Piyano Konçertosu’nu da seslendirecek. Borusan Sanat Yönetmeni Aydın Dorsay, ünlü bestecinin uzun süredir üzerinde çalıştığı eserin en kısa sürede kayıt altına alınacağını ve müzikseverlerin 12 Ekim’de bu eserin çok özel bir temayla dünya prömiyerine tanıklık edeceğini söyledi.

Yeni dönemde BİFO senfoni müziğinin önde gelen isimleri Fazıl Say, Güher & Süher Beijingel, Can Çakmur, Dorukhan Doruk, Eda Seviniş, Korkmaz Can Sağlam, Maximilian Cem Haberstock, Naz İrem Türkmen, Veriko Tchumburidze, Buyruk İlgen, Magma Filarmoni Koro, Hale Soner, Nesrin Gönüldağ, Ayhan Uştuk, Tuncay Kurtoğlu, Joyce DiDonato, Bomsori Kim, Zee Zee, Fatma Said, Marina Rebeka, Jonathan Tetelman, MIDORI, Alexandra Conunova, Nemanja Radulović, Valeriy Sokolov, The Per Poc Puppet Company (Anna) Fernández ve Santi Arnal) ile sahneyi paylaşacak.

Borusan Sanat’tan özel siparişler

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 12 Ekim’de gerçekleşecek olan Fazıl Say’ın 100. yıl için bestelediği 6. Senfonisi’nin yanı sıra, Zeynep Gedizlioğlu’nun sipariş ettiği yeni eserin dünya prömiyeri de 9 Mayıs 2024’teki konserde gerçekleşecek. Cem Oslu’nun sipariş ettiği yeni eserinin dünya prömiyeri 23 Ekim’de Borusan Quartet ile izleyiciyle buluşacak.

Ekim ayındaki ikinci konserde ise 19 Ekim Perşembe günü BİFO ve devlet sanatçı piyanistleri Güher & Süher Beijingel, James Judd yönetimindeki “Genç Yetenekler Dünya Sahnelerinde” projesinin sanatçılarıyla sahneyi paylaşacak. BİFO, 100. yıl kutlamaları kapsamında 2 Kasım’da BİFO fahri şefi Gürer Aykal yönetimindeki, Cumhuriyetin ilk kuşak bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’un Yunus Emre Oratoryosu’nu seslendirecek.

BİFO, 2023 yılının son konserinde ünlü kemancı Nemanja Radulović’i sahnesinde ağırlayacak. Keman repertuarının en sevilen eserlerinden biri olan Beethoven’ın bu enstrüman için yazdığı tek konçerto, Radulović’in yorumuyla müzikseverlerle buluşacak. Orkestrayı, Londra Filarmoni Orkestrası, Vancouver Senfoni, NDR Hamburg, Leipzig Gewandhaus ve BBC Filarmoni gibi dünyanın önde gelen orkestralarıyla işbirliği yapan George Pehlivanian yönetecek.

BİFO’dan heyecan dolu yeni yıl konseri

Günümüzün en başarılı uluslararası yıldızlarından Marina Rebeka ve Jonathan Tetelman ile Jonathan Tetelman’ın solist olarak sahneye çıkacağı bu konserde BİFO, yeni yılı opera dünyasının en sevilen eserleriyle karşılayacak. . Orkestranın Carlo Tenan yönetimindeki konseri, 11 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de Severli PSM Turkcell Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. Orkestranın şefliğini Carlo Tenan’ın üstleneceği konser, 11 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de Güçlü PSM Turkcell Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

BIFO’nun yeni sanat yönetmeni Carlo Tenan

BİFO’ya konuk şef olarak yönettiği konserlerle izleyicilerden büyük beğeni toplayan İtalyan Şef Carlo Tenan, 2023/24 döneminin prestijiyle BİFO’nun sanat yönetmeni oldu. Senfonik müzik, opera ve bale yorumlarıyla çağdaş müzik konusunda derin bir anlayışa sahip bir isim olarak görülen Tenan, çağımızın en parlak şeflerinden biridir. Carlo Tenan basın toplantısında şöyle konuştu: “Müzikte yeni ufuklar keşfetmeye, yaratıcılığımızın sınırlarını zorlamaya ve performanslarımızla kalplere dokunmaya devam edeceğiz. Her zaman birlikte Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Sanat’ın dünya sahnesinde daha da parlamasını sağlayacağız. Ayrıca bizi her fırsatta destekleyen izleyicilerimize de teşekkür ediyorum. Tutkumuzu besliyoruz; onların varlığı, alkışları ve müziğe olan sevgileri. Müziğin bu heyecan verici yolculuğuna birlikte çıkacağız.”

haberguneysu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu